Misiune

Sprijinim comunitățile locale din Bazinul Ciucului pentru ca acestea să devină reziliente și sustenabile.

Valorile organizaționale

1. Excelență sectorială: Profesionalismul și atenția la detalii sunt elementele care ne caracterizează în relațiile cu partenerii și stakeholderii noștri și în privința responsabilităților asumate. Planificăm minuțios toate operațiunile și ne axăm pe excelența în execuție.

2. Abordare progresivă: Milităm pentru o societate conștientă, corectă și incluzivă în Bazinul Ciucului și ne concentrăm pe crearea unor politici bazate atât pe durabilitate, cât și pe nevoile beneficiarilor noștri.

3. Educație: Credem în puterea transformatoare a educației.

4. O rețea sustenabilă de interacțiuni: Susținem dezvoltarea și menținerea unor relații de colaborare între reprezentanții sectorului non-profit și factorii decizionali ai comunității locale, astfel încât acestea să poată dezvolta relații autentice, intercomunitare bazate pe un dialog deschis, transparent și orientat către soluții.

5. Responsabilitate, responsabilizare și activism civic: Promovăm o atitudine civică angajată și ne propunem să inspirăm comunitățile locale să acționeze într-un mod constructiv și structurat în legătură cu provocările comunității lor.

Viziune

Ne imaginăm comunitatea noastră din Bazinul Ciucului să devină și să-și asume  o atitudine eco-friendly, care să fie prezentă în fiecare casă, birou, școală și afacere. Aspirăm să devenim  o regiune în care oamenii prețuiesc și au grijă de patrimoniul lor construit și de cel natural și sunt conștienți de propriile valori, fără să se teme să îmbrățișeze inovația, noile oportunități și practicile sustenabile.

Arii de impact

1. Facilitarea învățării transformative – Proiecte educaționale bazate pe capacitățile, competențele și aspirațiile comunităților noastre locale.

Impact:

  • 1500+ tineri implicați în programele noastre educaționale, adaptate la realitățile locale și actuale.
  • 29 de instituții de învățământ implicate în programele noastre educaționale
  • 500 de arbori a căror sănătate și risc a fost evaluat în Miercurea-Ciuc @TREESApp
  • 1 curte/parc evaluată din punct de vedere ecologic la @Conacul Henter din Sântimbru
  • 1 sală de expoziție și centru educațional în Băile Tușnad – @TusnadEcoBearCave

Obiective viitoare:

  • 2000+ tineri educați
  • Să fim prezenți în toate instituțiile de învățământ din Bazinul Ciuc cu activitățile noastre educaționale.
  • Instituirea educației ecologice bazate pe particularitățile locale.
  • Sală de expoziții și centru educațional la @Conacul Henter din Sântimbru despre berze

2. Societate civilă conectată – Proiecte care generează sisteme de colaborare și cooperare și care susțin alianțe comunitare la nivelul regiunii noastre.

Impact:

  • 120+ de ONG-uri beneficiare ale programelor noastre de consultanță
  • 20+ ONG-uri implicate în întâlniri de advocacy și parte a rețelei noastre consultative
  • 1 platformă digitală menită să interconecteze voluntari și societatea civilă @volongplatform
  • 1 bază de date cu ONG-urile locale din Bazinul Ciuc
  • 2 discuții panel care promovează gândirea out of the box @holtfapanelphotos @volongpanelphotos

Obiective viitoare:

  • Să consolidăm în continuare reziliența și digitalizarea societății civile din Bazinul Ciuc.
  • Minim 1 discuție panel/an

3. Ecoturismul și economia locală – Dezvoltarea destinației ecoturistice locale și sprijinirea artizanilor locali, a fermierilor, a start-up-urilor și a întreprinderilor din comunitatea noastră prin implementarea diferitelor proiecte economice aliniate nevoilor locale.

Impact: 

  • Managementul strategic și promovarea întreprinderilor locale care se bazează pe valori naturale și servicii care respectă natura – @finalist la Destinatia Anului 2023 – Comori Naturale
  • Dezvoltarea resurselor umane locale
  • Revitalizarea patrimoniului construit local prin diverse proiecte economice – @MKBT
  • 1 atracție ecoturistică și centru educațional în Băile Tușnad – @TusnadEcoBearCave
  • 39 de structuri de primire ecoturistice sprijinite în ecodestinația locală – @https://bailetusnad.eco/
  • 3 parteneri strategici importanți: @Pro Szent Anna – Lacul Sf. Ana si Tinovul Mohos; @Primaria Comunei Santimbru – Conacul Henter, un patrimoniu salvat; @WWF Romania
  • Diverse evenimente locale: Tusnad Glamping Festival; II. Tusnadecobearfest

Obiective viitoare:

  • 1 atracție ecoturistică și centru educațional la @Conacul Henter din Sântimbru despre berze
  • 1 centru de vizitare multifuncțional despre coexistența dintre om și urs
  • Dezvoltarea continuă a resurselor umane locale
  • Consolidarea parteneriatelor strategice la scară regională, națională și internațională

4. Dezvoltarea unei comunități sustenabile – Proiecte orientate spre conservare, practici ecologice, promovarea mediului și conservarea patrimoniului.

Impact:

  • Diseminarea practicilor ecologice și conștientizarea ecologică: 1500+ tineri implicați în programele noastre educaționale
  • Schimb de informații privind cele mai bune practici: 1 curte/parc evaluată din punct de vedere ecologic la @Conacul Henter din Sântimbru
  • Aplicația mobilă TREES: 500 de arbori a căror sănătate și risc a fost evaluat în Miercurea-Ciuc @TREESApp
  • 20 de întâlniri advocacy cu implicarea a 10-12 instituții creând o rețea consultativă
  • 1 hotărâre a Consiliului Local din Miercurea-Ciuc
  • Membru al unui grup de lucru dedicat cercetării coexistenței dintre om și urs @CERV

Obiective viitoare:

  • Continuarea dezvoltării aplicației mobile @TREESApp
  • Un angajament continuu și puternic față de conservare, practici ecologice, promovarea mediului și conservarea patrimoniului
  • Implementarea celor mai bune practici în domeniul coexistenței dintre om și urs în regiunea noastră
  • Educarea unui număr cât mare de tineri în toate instituțiile de învățământ din Bazinul Ciuc cu activitățile noastre educaționale
  • Instituirea educației ecologice bazată pe particularitățile locale în instituțiile de învățământ din comunitatea locală

Faceți cunoștință cu echipa noastră:

Ing. KOZMA-KIS EMESE, PhDc
Ing. KOZMA-KIS EMESE, PhDcPreședinte asociație

Fazakas Emese este inginer de mediu și toxicolog, cu studii masterale în evaluarea riscurilor și securitatea mediului, și toxicologie, doctorandă în știința mediului.
Principalul ei interes profesional constă în evaluarea riscurilor de mediu asupra sănătății umane, evaluarea expunerii la poluanți din mediu, respectiv managementul și analiza statistică a datelor de mediu și de sănătate, lucrând în domeniu din 2012.
A participat în proiecte de cercetare a Direcției Generale de Mediu a Comisiei Europene (Demonstration of a study to coordinate and perform human biomonitoring on a European scale – DEMOCOPHES), al Centrului Regional de Mediu pentru Europa Centrală și de Est (Schools Indoor Pollution and Health: Observatory Network in Europe – SINPHONIE), și în proiecte americane, cum ar fi: „Apa potabilă contaminată cu arsen și pierderea spontană a sarcinii”, în colaborare cu Universitatea de Stat din New York, Universitatea din Albany, respectiv în multe alte studii naționale, cu tematici precum biomonitorizarea metalelor grele, evaluarea poluării aerului interior și exterior, calitatea aerului în școli și grădinițe, etc.
Din 2020 este membră fondatoare a Asociației Project Bag, având ca scop principal sprijinirea tinerilor, promovarea dezvoltării durabile și a valorilor culturale.

IMECS ISTVÁN
IMECS ISTVÁNVicepreședinte asociație

István Imecs are studii universitare în domeniul științei mediului și a biologiei, având specializare în ecologie și protecția mediului. Din anul 2011 participă ca expert biolog/ihtiolog la elaborarea studiilor de fundamentare pentru planuri de management ale ariilor protejate și monitorizează investiții cu impact asupra apelor curgătoare. În ultimii 11 ani a scris și implementat proiecte nerambursabile care vizează protecția mediului și activități de educatie ecologică, restaurare ecologică și ecoturism în cadrul organizațiilor neguvernamentale. Are experiență în managementul ariilor protejate, facând parte din custodia unor arii protejate din zona Ciucului de Jos între 2010-2019.
Din 2020 István Imecs este co-fondator a Asociației Project Bag, care vizează sprijinirea tinerilor, promovarea dezvoltării durabile și a valorilor culturale.

KIRMÁJER ERIKA
KIRMÁJER ERIKASecretar asociație

Kirmájer Erika are studii masterale în management public și în finanțe.
Cu aproape 10 ani de experiență într-o multinațională în zona de finanțe, Erika a fost implicată în diverse roluri de conducere, colaborând cu echipe din întreaga lume. A condus multiple procese de recrutare și selecție pentru diverse roluri de team lead și de management, acumulând o experiență practică vastă în domeniul recrutării. O altă arie de resurse umane, în care Erika a dobândit experiență practică este cea de management al performanței, cu precădere în gestionarea slabei performanțe a angajaților.
Începând cu 2017, Erika a oferit suport unor IMM-uri (cu 5-10 angajați) pentru recrutare și selecție, precum și managementul performanței. Din 2018 a condus procedura de selecție a participanților la programele oferite de Fundația Leaders – lucrând cu liceeni, studenți și tineri antreprenori -, ulterior fiind implicată și în recrutarea și selecția angajaților fundației.
Din 2019 este co-fondatoare a Asociației Leaders for All, care – prin programe complexe de leadership și de orientare vocațională – sprijină dezvoltarea elevilor de liceu, facilitând integrarea acestora pe piața muncii.
Din 2020 Erika Kirmajer este co-fondatoare a Asociației Project Bag, care vizează sprijinirea tinerilor, promovarea dezvoltării durabile și a valorilor culturale.

GYÖRGY LEONÁRD
GYÖRGY LEONÁRDManager destinație ecoturisticā Bāile Tușnad și Împrejurimile

György Leonárd are studii și atestare profesională în domeniu IT. Cu o experiență de peste 17 ani, a fost consultant IT, social media și digital marketing pentru peste 50 de firme în diferite domenii. În ultimii ani a lucrat și pentru ONG-uri, unde a ocupat funcția de marketing manager și responsabil comunicare.
Din 2020 György Leonárd este co-fondator a Asociației Project Bag, care vizează sprijinirea tinerilor, promovarea dezvoltării durabile și a valorilor culturale.

GERGELY LEVENTE
GERGELY LEVENTEResponsabil financiar

Gergely Levente este un expert financiar cu peste 10 ani de experiență în domeniul de due diligence financiar. În această perioadă a lucrat pentru furnizorii de servicii Big4 și ca auditor financiar pentru companii multinaționale. El consideră că planificarea financiară necesită precizie și creativitate. Este membru al Asociației Project Bag din 2023.